Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Ελληνική Εβδομάδα Μόδας

Τα ρούχα έχουν φωνή και λένε πολλά, ψιθυρίζουν, φωνάζουν, προκαλούν. Είναι απίστευτο πόσα μπορούν να «προδώσουν» αυτά τα λίγα λεπτά -ή οι ώρες- που αφιερώνεις κάθε πρωί μπροστά στην ντουλάπα. Κάποιοι επιλέγουν με το ντύσιμό τους να κάνουν μια δυναμική δήλωση, κάποιοι άλλοι να... κρυφτούν. Όπως και να 'χει, η μόδα είναι ένας ολόκληρος κόσμος με τη δική του γλώσσα, που μέσα από τις εκάστοτε τάσεις εκφράζει εποχές, καταθέτει ιδεολογία.Στα μέρη μας, βέβαια, ελλείψει ενός αντίστοιχου δυναμικού φορέα, ακόμα νοσταλγούμε το «Χρααατς» και τις «Πτυχώσεις» και παρηγορούμαστε με την κινητικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών, η οποία τουλάχιστον μας έχει κληροδοτήσει ένα σταθερό ραντεβού αναφοράς.

Από τις 24 έως τις 28/10, η 6η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας Diners Athens Collections In Style επιστρέφει στις τρεις «πασαρέλες» του Ζαππείου με τις συλλογές των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Σχεδιαστών Μόδας. Θα είναι όλοι τους εκεί, φυσικά: ο 'Αγγελος Μπράτης, ο Γιώργος Ελευθεριάδης, ο Χρήστος Μαΐλλης, ο Κώστας Φαλιάκος, η Ορσαλία Παρθένη, οι Deux Hommes, η Βάσω Κόνσολα, η Λουκία, η Δάφνη Βαλέντε, η Ελίνα Λεμπέση, ο Παύλος Κυριακίδης, ο Δημήτρης Ντάσιος αλλά και ο θρυλικός Μπίλι Μπο -μέσα από ένα ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα- και ο διάσημος σχεδιαστής John Varvatos, ο οποίος ως επίσημος προσκεκλημένος θα παρουσιάσει τη συλλογή του 'Ανοιξη-Καλοκαίρι 2008.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παραδόξως κάθε φορά που μπαίνω στο internet χάνομαι ανάμεσα στις σελίδες ακολουθώντας links που μου τραβούν το ενδιαφέρον...Η συγκεκριμένη διαπίστωσα οτι ανήκει στις σελίδες που όντως άξιζε να τη διαβάσω!Η ιδέα του απλά βγαίνω για καφέ ποτέ δε με δελέαζε τώρα οι συναντήσεις με φίλους μπορούν ν' αποβούν περισσότερο επικοδομοιτικές!!!!!! Επίσης καιρός είναι ν' αλλάξουμε κι ίδιοι παραστάσεις και να διευρύνουμε το πνεύμα μας γιατί πολύ μούχλα μαζεύτηκε και δεν τη συμπαθεί ΚΑΝΕΙΣ! Nice Work,
Welldone!