Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Πέμπτο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής

Τόπος: «Κοσμο-Πολιτισμός» Πολύ-Πολιτισμικό Κέντρο, Ανδρέα Μεταξά20 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια
Διάρκεια: 5-20 Οκτωβρίου 2007
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 15.00-21.00, Σάββατο: 13.00-20.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Στόχοι: Η έκθεση οργανώνεται στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής, που οργανώνει το θέατρο «Εντροπία» και έχει θέμα την «Εργασία».

Περιγραφή: Έκθεση με τίτλο “Documentary Artwork/Ground Flight”. Η έκθεση οργανώνεται από τον «Κοσμο-πολιτισμό», σε συνεργασία με τις καλλιτεχνικές ομάδες «Ανάσα» και «Tricksters». Αντανακλά στο παραπάνω project και στην έννοια της εργασίας, μέσα από μουσική, χορό, video art και video performance.

Περιλαμβάνει:
“Groung Flight” – Video Art & Dance Performance Η χορευτική ομάδα Ανάσα παρουσιάζει παραδοσιακούς Αφρικάνικους χορούς, με συνοδεία live κρουστών. Η έμφαση δίνεται σε χορογραφίες που έχουν μοτίβα τα οποία πηγάζουν από τον βασικό κύκλο της αγροτικής εργασίας (σπορά, θερισμός, συγκομιδή) όπως αυτά συναντώνται στις Δυτικο-αφρικάνικες κοινωνίες. Η performance θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια της έκθεσης και θα πλαισιώνεται από προβολή video και ενημερωτικό υλικό.
“Documentary Artwork” – Mixed Media Installation Η ομάδα Tricksters (Performance Arts) χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά ως εργαλεία, μιλάει για την ιστορία της εργασίας. Ένα θεατρικό κοστούμι και ένα video performance, αφηγούνται κάποια αποσπάσματα από τον χωρο-χρόνο της ιστορίας της εργασίας. Χώρος: Τα υφάσματα γίνονται το μέσο (τόπος) όπου εκφράζονται οι τάσεις μιας περιόδου όπου ανατράπηκε η αριστοκρατία και ανυψώθηκαν για πρώτη φορά η αστική και λαϊκή εργατική τάξη. Χρόνος: Οι χρονολογίες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην πορεία της μέσα από την συσπείρωσή της αποκτώντας την μορφή που έχει σήμερα.

Κατασκευή κοστουμιού και performance: Michalis Afolanio Video Art, Editing & Performance: Πηνελόπη Σκουρλά, Κωνσταντίνα Βισβιροπούλου

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερο event!