Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

DESTROY ATHENS (Athens Biennial)

Η πρώτη Μπιενάλε της Αθήνας είναι πλέον γεγονός!


Μια ιστορία δεν είναι μια πραγμάτευση. Μια ιστορία μπορεί να είναι μια ιστορία για μια ρήξη όπως επίσης μπορεί να είναι μια ιστορία για οτιδήποτε. Μια ιστορία είναι κάτι που συμβαίνει σε ένα υποκείμενο, σε έναν πιθανό "κάποιον". Μια ιστορία αντιμετωπίζει το ερώτημα: τι κι αν όλα δεν πάνε καλά; Τι κι αν κάποιος προσπαθήσει να δοκιμάσει την τύχη του, να υψώσει τη φωνή του, να συγκρουστεί, να καταλύσει τη συναίνεση, να καταστρέψει την Αθήνα;

Η έκθεση Destroy Athens αποτελεί μια πρωτότυπη εμπειρία η οποία ξετυλίγεται ως μια ιστορία. Η ιστορία αυτή είναι χωρισμένη σε έξι κεφάλαια. Ακολουθείται μια μέθοδος μεταπτώσεων, όπου ενώ μια θέση-κατάσταση οικοδομείται για ένα διάστημα, αμέσως μετά είτε διαστρέφεται πρός κάτι άλλο, είτε καταλύεται. Η αφήγηση είναι γραμμική, αλλά συγκοπτόμενη, ώστε από κεφάλαιο σε κεφάλαιο η ατμόσφαιρα να αλλάζει δραστικά. Η έκθεση Destroy Athens αποτελεί μια πορεία στον χώρο, η οποία επιτρέπει μια συγκεκριμένη αλληλουχία και συνεπώς μια ανάγνωση.
Χώρος: Τεχνόπολις, Γκάζι
10 Σεπτεμβρίου - 18 Νοεμβρίου
Τιμή εισόδου: 15 ευρώ (φοιτητικό: 7 ευρώ)

1 σχόλιο:

tsiapas είπε...

Είναι μία φοβερή έκθεση σύγχρονης τέχνης ... η οποία προκαλεί τα ιδεώδη των επισκεπτών της!

Ανεπιφύλακτα περάστε μια βόλτα κι από εκεί.

Υ.Γ. Άμα σκοπεύετε να επισκεφθείτε και τις υπόλοιπες παράλληλες εκθέσεις μην πετάξετε το εισιτήριο σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο.